Zelf geplukt is trendy!

Zien wij door de vele bloemen het boeket niet meer, of juist wel? De samenstelling van een boeket heeft een metamorfose ondergaan.
Moodboard veldboeket
Bontgekleurde boeketten met een kleurexplosie van vrolijke bloemen zijn uitermate populair. Kenmerkend is de beleving rondom bloemen en planten die door de consument nu meer dan ooit gewaardeerd en gezocht wordt.

Waarom zijn deze bontgekleurde boeketten zo populair?
Het ‘terug naar de natuur’ en het zelf plukken van een veldboeket biedt ons ontspanning, ruimte voor creativiteit en het brengt ons dichter bij de natuur. Met veel aandacht voor de solo bloem biedt dit type boeket rust in het interieur.

Ieder seizoen een andere bloemSaffron® ©Anthura
De natuur heeft een groot scala aan bloemen en planten. Het is niet voor niets dat het veldboeket een synoniem voor een zomers gevoel is. Voornamelijk in de zomer bloeien de meest kleurrijke bloemen. Van indrukwekkende grote bloemen zoals de ridderspoor en de steppenlelie tot kleine bloeiers zoals de vrouwenmantel en de spirea.

Niet alleen in de velden, de weiden en de bossen zijn er bloeiende bloemen, maar ook in onze eigen achtertuin. Gemakkelijk en leuk een hip boeket plukken. Vul het boeket aan met enkele andere solo bloemen zoals snijanthuriums. Een anthurium snijbloem is een echte blikvanger in je boeket en leent zich hier uitstekend voor.

Geur en kleur in huis
Een veldboeket creëert een explosie van kleuren en geuren in huis. Maak vooral gebruik van de hoogte van de zomerbloemen. Denk out of the box met grote takken en exotische bloemen. Een voorbeeld is een mooie schaal met daarin uienbloemen, ridderspoor, snijanthurium Previa® en bessentakken. Voor een ‘wow’ effect zijn enkele bloemen in één vaas genoeg.

Een veldboeket kan door speelse effecten verrassend zijn. Een andere mogelijkheid is om bloemen op een subtiele manier onderdeel te laten uitmaken van je interieur door gebruik van een vrolijk frame en andere accessoires. Dit unieke samenspel tussen bloemen en decoratieve materialen kleuren het interieur en geven een natuurlijk gevoel.12120110_123331281356988_1830838211570528719_o

Arrangeurs en bloemisten
Arrangeurs en bloemisten weten wel raad met de mooie solo anthurium bloemen. De modebladen staan vol met kleurrijke veldboeketten, waarin één of meerder anthurium snijbloemen zijn verwerkt. Ook op tv zien wij steeds vaker solo anthurium bloemen in een vaas. Bloemenarrangeurs weten met anthuriums de mooiste creaties te maken. Denk bijvoorbeeld aan een anthurium Marea®, een paarse Milanello® of een rode Cantello®. Voor ieder wat wils.

Full_Colour_pic605   moederdag_bloemenboeket_mooiwatbloemendoen (3)