Награда за животно достигнување за Ник ван дер Кнаап на Reginald Cory Memorial Cup

Во Среда, 22 Февруари, Ник ван дер Кнаап прими награда на Reginald Cory меморијалниот куп за време на церемонијата на Кралското Хортикултурно друштво за доделување награди која се одржува во Лондон.

Награда за животно достигнување за Ник ван дер Кнаап
Reginald Cory Memorial Cup е годишна награда за животно дело која се доделува од страна на Кралското Хортикултурно друштво (R.H.S.) на поединци кои постигнале исклучителен придонес во производството на нови хибриди од градинарско потекло. Наградата не е ограничена од страна на цврстината на растенијата или за одгледување на одреден род или вид.

Nic van der Knaap

 

 

 

 

 

 

 

 

Ние сме среќни да објавиме дека Ник ван дер Кнаап, основач на Anthura, ја доби оваа специјална награда за својата работа со Anthurium, Cypripedium и Phalaenopsis. Наградата е признание за  хортикултурна совршеност и личен придонес и е меѓународно призната како една од највисоките признанија во хортикултурата.
Тоа е голем комплимент и признание за неговиот придонес за одгледување на овие хибриди. Со гордост Ник ван дер Кнаап  ја прими оваа награда од претседателот на R.H.S. Сер Николас Бекон.
Anthura му честита на Ник ван дер Knaap за оваа специјална награда за животно дело.

Кралско хортикултурно друштво
Кралското хортикултурно друштво е основано во 1804 и сеуште има важна улога во Британскиот јавен живот. Тоа е добротворна организација формирана со цел да се сподели најдоброто во градинарството и да се промовира хортикултурата во Велика Британија и Европа. Организацијата, исто така конструира многу модел градини и организира настани за растенија кои се достапни за јавноста.
Како составен дел тие оддават чест на поединци кои прават исклучителни придонеси во развојот на нови хибриди со награди за животно дело. Спомен Купот на Реџиналд Кори е еден од нив.

 

Morgan Stanley Garden Chelsea source: RHS

Model garden Chelsea flower show

 

 

 

 

 

 

 

Посетете го настанот Chelsea Flower show
Освен месечна изложба на цвеќе, кралското хортикултурно друштво исто така го организира настанот Chelsea Flower show. Ова е една од најпрестижните цветни настани во светот што инспирира милиони луѓе низ изложба да го претстават најдоброто во градинарскиот дизајн. Тие, исто така, имаат засадено градинарски Орхидеи во овие престижни градини.


Chelsea Flower show настанот се одржува во втората половина на мај (од 23 до 27 мај 2017 година) во Лондон. Првите два дена се исклучиво за членовите на Кралското Хортикултурно друштво, но останатите денови градините и настаните се достапни за јавноста. Исто така, членовите на британското кралско семејство ќе присуствуваат на отворањето на изложбата, како дел од кралско покровителство на Кралското Хортикултурно друштво.
Цветниот настан на Кралското Хортикултурно друштво апсолутно вреди да се посети.

Повеќе информации
Кликнете тука за повеќе информации во врска со настаните на Кралското Хортикултурно друштво.