Запознајте ја Anthura на Grolink во Окснард, Калифорнија

California Spring Trials е годишен еднонеделен настан кој се одржува на различни локации низ Калифорнија. На настанот се претставуваат некои од најновите вариетети на растенија, означување и пакување производи, како и трговски програми и концепти. Покрај тоа, многу локации вклучуваат PGR експерименти, отворен trialing, како и технички информации и помош. California Spring Trials е вредeн и уникатeн индустриски настан (www.americanhort.org).

GroLink  е домаќин на група компании на California Spring Trials (CAST) venue во Окснард. Една од тие компании е и Anthura. Специјално внимание е обратено на премиум изборот на внатрешни растенија од светскиот водач во одгледување на Phalaenopsis, Anthura. Доколку сте заинтересирани за посета, ви препорачуваме да направите резервација. Влезот не е слободен.

За регистрација кликнете овде.

Anthura Leeds

Посебно внимание во Spring Trials за Anthura Лидс. Во пракса, често треба да се избере помеѓу или висок процент на растенија со два изданoци или покрупни цветови. Со доаѓањето на Phalaenopsis , Anthura Лидс, тоа веќе не е случај. Овој вариетет е комбинација на двете карактеристики со многу компактна структура. Како резултат на тоа ова растение изгледа како море од цвеќиња.

Ова внатрешно растение е погодно за одгледувачи кои имаат за цел продажба на мало и одгледувачи кои имаат за цел da се претстават на пазарот на големо. Овој вариетет достигнува висина од околу 28 инчи и големина на цвет од 4 инчи. Со стандарден период на одгледување од 46 недели, овој вариетет произведува 90% растенија со два изданоци.

Зголемете го бројот на спајкови
Нашите Phalaenopsis вариетети имаат најмалку два изданоци а некои од вариететите имаат дури три. Некои растенија се исклучителни и имаат 4 изданоци! Ние веќе го зедовме ова во предвид за време на првата фаза на размножување и според нас, тоа е задолжително за комплетни и убави растенија на Phalaenopsis.