Pantone го креира трендот на бои во целиот свет

Pantone е светскиот трендсетер во бои за пример. Многу модни и дизајнери на ентериер се под влијание на новите бои кои Pantone ѓи претставува на почетокот на годината. Асортиманот на Орхидеи и Anthurium е толку голем што за секоја боја од спектарот на Pantone може да се најде и соодветен вариетет.
Цвеќињата и растенијата најчесто се во функција на привлечност и индикатор за боја.
PANTONE® 18-3224 именувана како Radiant Orchid и е волшебна и мистериозна. Pantone, светскиот авторитет во областа на боја, ја номинираше како боја на годината во 2014 година PANTONE® 18-3224 Radiant Orchid.

Pantone phalaenopsis colour

Бојата на орхидеите во комбинација со Pantone бојата, Radiant Orchid се користи во целиот свет. Оваа боја е опишана како волшебна, магична и мистериозно пурпурна. Според Pantone, бојата претставува среќа, љубов, здравје и инспирира доверба.

“Волшебна  хармонија од виолетово- лилави и розови нијанси. Тоа е волшебна виолетова, бојата која привлекува со својот шарм.”

Инспирацијата е топла и ѓи привлекува цветните дизајнери и цвеќари во целиот свет. Ние секогаш сме во потрага за најновите трендови и сакаме да ги комбинираме со нашите производи. Anthura Bucharest е орхидеја кој совршено се совпаѓа со Pantone бојата Radiant орхидеи. Дали сакате да знаете повеќе за овој вариетет?

Pantone kleur 'Radiant Orchid' met Orchidee en AnthuriumPantone kleur als interieur