Category: Uncategorized @mk

Тексас сина е бојата која моментално е тотално во тренд,  тоа е темно сина со примеси на сива боја. Светлата окер-златна боја му отвора пат на мекиот, лесно усогласлив, обожуван џинс. 

Шарени букети со експлозија на светли цвеќиња се многу популарни. Вообичаено емоциите се поврзани со цвеќиња и растенија и тоа сега повеќе од  било кога со широка побарувачка од страна на потрошувачите.
Зошто овие разнобојни букети се толку популарни?

Цветна тура низ Холандската престолнина Амстердам не само што ни влева инспирација но истовремено и смирува.

2017 e година во знакот на зелената боја поради PANTONE 15-0343 Greenery која беше прогласена за Боја на годината од страна на Институтот за бои кој има големо влијание врз помодарите и дизајнерите на ентериер.

Gold is not only a colour that gives you a feeling of wealth, gold also exudes tranquillity and creates a sense of space in interiors.

Урбана џунгла и природни форми, затоа што тоа е хит во моментов. Орхидеите и Антуриумите се тропски растенија, кои потекнуваат од џунглата.

Во последно време се чини дека Скандинавскиот стил станува многу популарен во светот.

Геометриските принтови се насекаде во моментот. Овој типичен стил на дизајн обично се гледа како еклектичен микс на модерен, vintage и индустриски стил.

Pantone е светскиот трендсетер во бои за пример. Многу модни и дизајнери на ентериер се под влијание на новите бои кои Pantone ѓи претставува на почетокот на годината. Асортиманот на Орхидеи и Anthurium е толку голем што за секоја боја од спектарот на Pantone може да се најде и соодветен вариетет.

An all-white look is still successful. A white interior reminds many people of a sterile, simple or clean environment. Yet an all-white look also offers the perfect interior for flowers and plants.

Деновиве многу растенија се достапни во саксии со мали димензии, ова нуди богатство на возбудливи комбинации.

Стил кој исто така може да се примени на цвеќиња и растенија. Мода со весели принтови и возбуда, во која шарените детали мамат поглед.
Палетата на Anthurium со шарени пругасти цветови, темни линии и трибојни варијанти е обемна и се вклопува со овој стил. Орхидеи со руменило и шарени цветови, исто така го нагласија боемското лето оваа година.