Зелено секојдневие со Pantone Greenery

2017 ќе биде година во знакот на зелената боја поради PANTONE 15-0343 Greenery која беше прогласена за Боја на годината од страна на Институтот за бои кој има големо влијание врз помодарите и дизајнерите на ентериер.

Оваа освежувачки, ревитализирачки и живописно зелена боја е симбол на нови почетоци и сјајот на надворешноста. Подарете му на вашиот ентериер освежување со букет од Антуриум во убава зелена боја.

“Зелената експанзија во 2017 година ќе обезбеди спокој по кој копнееме поради бурната социјална и политичка средина “, вели Leatrice Eiseman, извршен директор на Pantone Colour Institute , во својата изјава.

Според Pantone, колку повеќе сме зафатени со нашите обврски толку повеќе сакаме да сме опкружени со природа. Оваа потреба се рефлектира во подемот на зеленилото во нашето секојдневие. Цвеќињата и растенијата се надворешните додатоци кои најдобро ѓи надополнуваат овие потреби во денешно време и затоа секогаш треба да бидат присутни во домовите.

Бојата на годината го буди просторот
Искористете ги предностите на популарноста на PANTONE 15-0343 Greenery. Ние веќе одбравме неколку производи кои се вклопуваат совршено со оваа нова боја која е во тренд.

 

 

Midori во комбинација со други цвеќиња и соло 

Midori Improved
Цветови од Антуриум, Midori improved®  го разигруваат секој интериер со свежа боја на зелено јаболко. Ова модерно цвеќе со неговиот свеж, енергичен изглед може одлично да се комбинира со сите останати бои.

 Lemona and Marysia

Lemona
Lemona ® има малку помека жолто/зелена боја која лесно се комбинира со живописната Pantone Greenery  боја.

Избравме многубројни  тонови кои лесно се комбинират со Greenery, како цветови од Midori во комбинација со Lemona и Marysia®, нежен жолт цвет од Anthurium со елегантна форма.

Cut Anthurium Midori improved®

Snijanthurium Lemona®

Cut Anthurium Lemona®

Cut Anthurium Marysia®