Во чест на џинсот со Denim drift

Во чест на џинсот со Denim drift

Тексас сина е бојата која моментално е тотално во тренд,  тоа е темно сина со примеси на сива боја. Светлата окер-златна боја му отвора пат на мекиот, лесно усогласлив, обожуван џинс.  

Denim Drift
Flexa ја именуваше оваа специфична сина нијанса на сино со ‘Denim Drift’ која беше избрана да биде боја на годината 2017.moodboard-denim-drift_800x800

Phalaenopsis и Anthurium постојат во стотици различни бои, но denim сина боја е нијанса која не постои во генетскиот состав на овие цвеќиња во природата. Орхидеја или Anthurium со сини цвеќиња … тоа нема да се случи во (блиска) иднина, но дали тоа значи дека нашите цвеќиња и растенија ќе бидат надвор од мода следната година? Секако дека не!

????????????????????????????????????   etalage   modern-indoor-pots-and-planters-1

Комбинација од силни бои со Denim
Присуството на цвеќиња и растенија во ентериерите и канцеларите е огромнo. Онаму каде што преовладува зелена боја, тексас сината нијанса внесува спокојство. Можете да направите бескрајни комбинации со тексас. Обидете се со контраст на цветови со светла црвена и портокалова боја, како што се Tropical Improved® or Saffron®. Или пак нешто фенси и сончево? Орхидеја Ferrara и цветови од Anthurium Marysia®  кои се истакнуваат во син ентериер.

8711_tropical_improved  8121_saffron  103618_ferrara_flower  0837_marysia
denim-bright-colours

Истакнатата цврстина на Деним
За уште посилен ефект во вашите ентериери, виолетовите тонови се задолжителни. Во нашиот асортиман имаме  интересна палета на виолетови вариетети. Неодамна беа претставена на јавноста Anthurium Cirano® и набрани цветови од Anthurium Maravilla®  обете со темна пурпурна боја која е изразено впечатлива.

150820_anthura_cirano_medresmaravilla-denim